Biblionef: leesplezier voor elk kind!

Het doel van Biblionef is om alle kinderen, ongeacht hun persoonlijke omstandigheden, op jonge leeftijd te laten ontdekken hoeveel plezier en vreugde lezen kan geven, en hen zo voor de rest van hun leven tot enthousiaste lezers te maken.

Biblionef werkt nauw samen met scholen die over onvoldoende middelen beschikken, en met plaatselijke bibliotheken die oftewel te ver liggen van een openbare bibliotheek, of die gewoonweg niet genoeg middelen hebben voor de aanschaf van nieuwe boeken.

Wij helpen onderwijzers en community libarians bij het opzetten of verbeteren van hun eigen bibliotheken en het organiseren van leessessies.

Ons werk houdt in dat we voortdurend op zoek zijn naar nieuwe, spannende boeken die aansluiten op de belangstellingssfeer en de leesbehoeften van de kinderen zelf.

Met zoveel kinderboeken die elk jaar weer verschijnen, is het voor ons telkens weer een uitdaging om passende en aansprekende verhalen te vinden. Als u een favoriet kinderboek heeft, geef dan de titel aan ons door. Zelf hebben wij ook een lijst samengesteld van onze eigen favorieten, die u kunt vinden op onze Hero Book Page.

Voor instelllingen of personen die een beroep willen doen op Biblionef is de eerste stap het invullen van een Biblionef Application Form, waarin zij hun wensen kenbaar maken.

Een half jaar nadat de boeken ter plekke zijn aangekomen, worden de onderwijzers en de kinderen gevraagd feedback te geven over de boeken die ze hebben ontvangen.

Sinds haar oprichting in 1991 heeft Biblionef Nederland meer dan 900.000 gloednieuwe kinderboeken in het Engels, Nederlands en andere Europese en Afrikaanse talen verstuurd naar meer dan 1.3 miljoen kinderen wereldwijd.