Projecten

Op de kaart zie je waar boeken van Biblionef naartoe gaan. Dit is slechts een kleine greep uit de vele projecten die wij jaarlijks ondersteunen.

Een rode stip betekent dat dit land ongeveer 2 keer per jaar een grote hoeveelheid boeken van ons krijgt. Deze worden via één van onze zusterorganisaties naar scholen, weeshuizen en onderwijsinstituten gebracht.
Een geel boekje betekent dat Biblionef een kleine boekzending doneert. De boeken zijn aangevraagd door een school of instituut in het land zelf of aangevraagd via bijvoorbeeld een stichting in Nederland.

Meer dan vijf miljoen boeken
In 2014 heeft Biblionef Nederland 100.000 boeken verspreidt over verschillende projecten in de wereld.
Samen met alle zusterorganisaties zijn er in de ruim 25 jaar van het bestaan van Biblionef al meer dan 5.000.000 boeken verspreid, op scholen in meer dan 50 landen.

Projecten 2019
In 2019 richt Biblionef Nederland zich voornamelijk op de volgende landen: Suriname, Ghana, Oeganda, Zuid Afrika, Sint Maarten,Aruba, Bonaire en Curaçao.
In verband met een aantal grote projecten in deze landen moeten we onze donaties aan andere landen uitstellen tot 2020.

Een van de grotere projecten in Ghana, zal ondersteund worden door de Rotary International. zie deze link: Ghana flyer pdf

Zelf een project indienen
Heb je zelf een project waar je boeken voor wilt aanvragen? Dat kan dat ook door een persoonlijke donatieactie te starten boor Biblionef. We gaan hier graag met je over in gesprek. Vul het aanvraagformulier in en stuur het ingevulde formulier, liefst per mail, naar ons.

Partners en Sponsoren
Biblionef is afhankelijk van vele vrijwilligers, donateurs, fondsen, partners en sponsoren.
Wij danken iedereen die het werk van Biblionef een warm hart toedraagt!

 

    

Online doneren