Een boek om te bewaren en thuis te lezen! 600 boeken voor 600 kinderen in Assin Nkran, Ghana

Er is geen mooier cadeau dan een nieuw boek! Vandaag, op de Internationale Dag van de Vriendschap, bedanken we iedereen die heeft meegedaan aan de Mondkapjes Actie van Biblionef in Nederland. Dankzij uw vriendschap en steun hebben we in mei 2021 in totaal 600 gloednieuwe kinderboeken kunnen geven aan 600 kinderen in Assin Nkran in Ghana. We weten allemaal dat één boek een blijvende indruk kan maken. Met uw hulp konden we ervoor zorgen dat weer een groep kinderen thuis het wonder en de vreugde van het lezen kan ervaren in deze onzekere tijden waarin de scholen in Ghana gesloten zijn vanwege de pandemie.

De Biblionef Mondkapjes Campagne is oorspronkelijk geïnspireerd door de Chief van Kyekyewre – Assin Nkran, in Atandanso Traditional Area – en zijn wens om Assin Nkran om te vormen tot een modelleesstad. Een stad waar iedereen een enthousiaste lezer is en elkaar boeken blijft aanraden.

©Biblionef Ghana, 31 mei 2021. Kinderen in Assin Nkran kiezen een boek om mee naar huis te nemen en te houden. Mevrouw Ohui Agbenyegah Allotey, bestuurssecretaris van Biblionef Ghana draagt ideeën en suggesties aan.

Tijdens de ceremonie voor de schenking van boeken op 31 mei 2021, verklaarde mevrouw Ohui Agbenegah Allotey, bestuurssecretaris van Biblionef Ghana, dat de pandemie tot voor kort kinderen over de hele wereld tot hun huis had beperkt. Scholen en bibliotheken hadden overal hun deuren gesloten, terwijl thuisonderwijs en online lessen voor velen de logische optie waren geworden. Dit was echter geen optie voor veel van de gemeenschappen waarmee Biblionef werkt, waar zowel ouders als leerkrachten geen toegang hadden tot online-onderwijs. Kinderen gaan nu weer naar school, maar er is veel verloren gegaan, vooral op het gebied van leesmotivatie. Boeken kunnen nu meer dan ooit het verschil maken voor kinderen die zo lang thuis hebben gezeten. Lezen voor je plezier ontsluit de verbeelding, helpt ons nieuwe ideeën te ontdekken en geeft ook troost.

Mevrouw Allotey sprak haar waardering uit voor de mensen in Nederland die deze campagne hebben gesteund en eraan hebben meegewerkt.

Biblionef Ghana organiseerde de boekceremonie om de boeken uit te reiken aan 600 kinderen in Assin Nkran. Aanwezig bij de ceremonie waren een vertegenwoordiger van de Paramount Chief, Nana Toku Dum; het parlementslid voor Assin South, dominee Ntim-Fordjour, de District Director of Education, Circuit Supervisors, hoofden van scholen en andere hoge functionarissen van het District Education office. De Biblionef Mondkapjes campagne zal nog enige tijd open zijn voor degenen die nog een nieuw kinderboek aan Assin Nkran willen schenken.