Biblioneffers bij elkaar

Na meer dan twee jaar kwam een groot aantal mensen van Biblionef: bestuursleden, medewerkers en vrijwilligers uit verschillende landen, bijeen voor de traditionele jaarlijkse lunch. En hoewel een aantal collega’s elkaar regelmatig trof, ook tijdens corona, op het werk in de ruimte van de bijna lege Koninklijke Bibliotheek, toch was het heel fijn en gezellig om iedereen weer eens te ontmoeten. De communicatie met onze contactpersonen in het veld is nooit onderbroken, ook al ging dat wegens de pandemie niet altijd even gemakkelijk. Duizenden boeken zijn verwerkt, bestickerd, ingepakt en verzonden naar de scholen die op ons rekenden.

… toch was het heel fijn en gezellig om iedereen weer eens te ontmoeten

Tijdens deze prettige en warme bijeenkomst hebben we afscheid genomen van Aagje van Heekeren  en Julia Djarova verwelkomd als de nieuwe voorzitter van het bestuur van Biblionef. Ook hebben we afscheid moeten nemen van Theresa Stanton, en begroetten we Bethzy Gianella Chiang als onze nieuwe directeur. De sfeer was uitstekend, er zijn nieuwe ideeën uitgewisseld en besproken, en de lunch was weer voortreffelijk!

Als er iets is waar het Biblionef nooit aan heeft ontbroken, dan is het wel het vriendelijke en toegewijde enthousiasme van alle betrokkenen! En de reden daarvan is de zekerheid dat de zware dozen die we in Den Haag klaarzetten, in verre delen van de wereld vrolijk uitgepakt zullen worden door kinderen en leerkrachten die erop zaten te wachten.