Dag Aagje, dankjewel!

Het zou het mooiste zijn als Biblionef niet nodig zou zijn. Als álle kinderen waar ook ter wereld toegang zouden hebben tot boeken voor hun leeftijd en interesse. Maar helaas is dat niet zo en is het maar goed dat Biblionef wél bestaat.

De vele mensen bij Biblionef werken met hun hart aan de vele mooie projecten. Niet alleen met hun hart, ze werken ook hard. Het allergrootste deel van dat vele mooie werk wordt door vrijwilligers gedaan. Een team van vrijwilligers dat zich het hele jaar inzet om overal ter wereld leesplezier voor kinderen mogelijk te maken. Ook dit jaar weer en elke week waren er weer nieuwe uitdagingen om onze doelstellingen te halen. Dat lukt bijna altijd. We zijn dan ook meer dan een team, we zijn een grote, hechte familie Biblioneffers.

Maar soms gebeurt het onvermijdelijke en verliezen we een Biblionef-familielid.

Deze week moesten we afscheid nemen van een zeer belangrijk en geliefd lid van de Biblionef-familie; iemand die zich jarenlang met hart en ziel heeft ingezet voor onze organisatie. Eerst als directeur, later als bestuurslid en uiteindelijk als voorzitter: onze geliefde Aagje van Heekeren.   Toen ik haar voor het eerst ontmoette, dacht ik: als ik later groot ben, wil ik worden zoals jij. Zo hartverwarmend en gastvrij, vol enthousiasme om kinderen te helpen en hen de kans te bieden op beter onderwijs, om verhalen tot bij hen te brengen en hen het plezier van lezen te laten ontdekken. Jouw Biblionef-familie zal je ontzettend missen. We zullen, net zoals jij dat deed, elke dag ons uiterste best blijven doen om jouw en onze droom te blijven verwezenlijken: ieder kind leesplezier brengen. Dank je wel voor al je enthousiasme, je vriendelijkheid en je doorzettingsvermogen! Rust in vrede, lieve Aagje.