Giving Tuesday

In een tijd vol onzekerheden, is iets kunnen betekenen voor een goed doel belangrijker dan ooit. Het is tijd om het tij te keren en positiviteit uit 2020 te halen door middel van de magie van geven. Biblionef doet mee aan dit wereldwijde initiatief van vrijgevigheid met ons ‘Stories for Inclusion’ project.    

Ontstaan in 2012, moedigt Giving Tuesdaymensen en organisaties aan om te geven, samen te werken en vrijgevigheid te vieren. Iedereen heeft iets om te geven, zoals tijd, vaardigheden, goederen of zelf een campagne starten voor jouw favoriete goed doel. Op deze dag, willen wij aandacht vragen voor betere representatie van kinderen met een beperking in de wereld van kinderboeken. Representatie is van groot belang, het is belangrijk dat wij beginnen met het geven van een platform voor kinderen met een handicap om hun verhalen te delen.

“When children see their lives reflected in the books they read, they feel they and their lives are not invisible”

– MALORIE BLACKMAN

Verhalen brengen ons niet alleen bij elkaar maar geven ook bewustwording aan het leven en de ervaringen van anderen. Kinderen met een handicap hebben vaak last van negatieve stereotypen en stigmas. Het ‘Stories voor Inclusion’ project heeft als doel om deze negatieve gedachten te ontkrachten en een positievere houding tegenover kinderen met een handicap te stimuleren.    

Op Giving Tuesday kan jij ons ook helpen om dit te bereiken. Ons doel is om 500 volgers te hebben op al onze social mediakanalen. Je kan ons volgen op Instagram, Facebook en LinkedIn om ons te helpen bij het verspreiden van verhalen.