Mondkapjes Campagne 1000 nieuwe leesboeken voor Ghana

“Een boek kan een blijvende indruk maken”

COVID-19 heeft kinderen over de hele wereld gedwongen om thuis te blijven. Overal hebben scholen en bibliotheken tot nader order hun deuren gesloten. Terwijl thuisonderwijs en online lessen voor velen een logische stap is, kan hiervan geen sprake zijn voor de gemeenschappen waar Biblionef werkzaam is, en waar zowel ouders als leraren geen toegang hebben tot online onderwijs.

Nu, meer dan ooit, kunnen boeken een groot verschil maken voor kinderen die thuis vastzitten. Lezen voor hun plezier opent hun verbeelding, helpt hen bij het ontdekken van nieuwe ideeën, en kan hen ook wat soelaas bieden. Een boek kan een blijvende indruk maken. Dit is het idee achter de Mondkapjes Campagne van Biblionef: een initiatief ontsproten aan de wens van het Stamhoofd van Kyekyewre -Assin Nkran, in Atandanso Traditional Area, om Assin Nkran in Central Region in Ghana tot een voorbeeldstad voor lezers te maken. Een stad waar iedereen een enthousiast lezer is en waar men elkaar voortdurend boeken op boeken wijst.

Met uw steun wil Biblionef 1000 boeken schenken aan de kinderen van Assin Nkran: boeken die ze zelf mogen houden en mee naar huis nemen.

Voor het bestellen van uw gezichtsmasker(s):

Grotere bestellingen zijn ook mogelijk via: lees@biblionef.nl