Biblionef: leesplezier voor elk kind!

Het doel van Biblionef is om alle kinderen, ongeacht hun persoonlijke omstandigheden, op jonge leeftijd te laten ontdekken hoeveel plezier en vreugde lezen kan geven, en hen zo voor de rest van hun leven tot enthousiaste lezers te maken.

Biblionef werkt nauw samen met scholen die over onvoldoende middelen beschikken, en met plaatselijke bibliotheken die oftewel te ver liggen van een openbare bibliotheek, of die gewoonweg niet genoeg middelen hebben voor de aanschaf van nieuwe boeken.

Wij helpen onderwijzers en buurt-bibliothecarissen bij het opzetten of verbeteren van hun eigen bibliotheken en het organiseren van leessessies.

Ons werk houdt in dat we voortdurend op zoek zijn naar nieuwe, spannende boeken die aansluiten op de belangstellingssfeer en de leesbehoeften van de kinderen zelf.

Voor instellingen of personen die een beroep willen doen op Biblionef is de eerste stap het invullen van een Biblionef aanvraagformulier, waarin zij meer informatie over wat ze nodig hebben aan ons doorgeven.

Een half jaar nadat de boeken ter plekke zijn aangekomen, worden de onderwijzers en de kinderen gevraagd feedback over de boeken die ze hebben ontvangen te geven.

Sinds haar oprichting in 1991 heeft Biblionef Nederland meer dan 1.000.000 nieuwe kinderboeken in het Engels, Nederlands andere Europese en locale talen verstuurd naar meer dan 1.6 miljoen kinderen wereldwijd.